"GRANNY THE NANNY"

Moderne kinderopvang met ouderwetse degelijkheid

Werkwijze:

 

Als gastouder werk ik vanuit 3 (voor mij) belangrijke waarden;

 

1.     Ervaar het maar

2.     Persoonlijke aandacht

3.     Tijd en rust

 

Ervaar het maar:

 

Regenbroek & regenlaarzen zijn een must. Ik streef ernaar om elke dag naar buiten te gaan. Regen, sneeuw, wind en hagel kan ook heel leuk zijn om te ervaren! Hoe voelt het om in een plas te springen, is deze diep of niet, hoever kan ik gaan voordat ik nat ben…

Is sneeuw echt zo koud als die volwassenen zeggen? Daar kom je maar op 1 manier achter en dat is door het zelf te ervaren. Hoe leuk is het om tegen de wind in te lopen of op die tak te klimmen?

Al die ervaringen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind en als bonus houdt hij/zij er ook nog een mooie herinnering aan over.

 

Persoonlijke aandacht:

 

Ik vang maximaal 4 kinderen tussen de 0-4 jaar per dag(deel) op, daardoor is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht, wat voor baby’s bijvoorbeeld erg prettig is. Aandacht geven door te luisteren naar uw kind. Toegeven aan signalen van honger, ongemak, verdriet en de tijd kunnen nemen voor een wandeling of een 1 op 1 activiteit.

Dreumesen en peuters willen alles op een andere manier ontdekken dan baby’s. Zij willen van alles laten zien, verbaal/nonverbaal vertellen en vooral ontdekken door het ‘gewoon’ te doen. Omdat hun ontwikkeling zowel voor u als voor het kind erg belangrijk is wil ik de kinderen ervaringen laten op doen die zij in een normale gezinssituatie ook zouden opdoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gaan naar de speeltuin, de kinderboerderij, te wandelen in het bos, maar ook door weleens een bezoek te brengen aan andere gastkindjes (en hun gastouder) voor het leren spelen naast en met elkaar.

 

Tijd en rust:

 

Het tempo van een kind is niet hetzelfde als dat van ons als volwassenen. Met tijd en rust bedoel ik dat er tijd genomen wordt voor bijvoorbeeld ‘het beestje op een tak, een auto die voorbij rijdt, een graafmachine etc’. Dit kost soms maar 5 minuten en is zo belangrijk voor het ontwikkelen van hun eigen ‘ik’ en zijn/haar interesses. Luisteren naar uw kind en het soms even stil staan bij wat hij/zij zo interessant vindt, terwijl het ons wellicht niet eens zou opvallen.

De reactiesnelheid van baby’s is 20 seconden langer dan van een volwassene. Dus als wij al klaar zijn met ‘alle eendjes zwemmen in het water’ en ‘olifantje in het bos’ willen inzetten, zijn zij nog bezig met het verwerken van de zwemmende eendjes, hierbij is herhaling heel belangrijk. We hebben tenslotte vroeger niet voor niks urenlang naar de Teletubbies moeten kijken (nog een keer!)